FĂRĂ RELOCĂRI DE URȘI ÎN JUDEȚUL BUZĂU

0
317

Buzăul nu mai acceptă relocări de urşi în judeţ! Este anunțul prefectului Daniel Țiclea, după ultimele atacuri înregistrate în comuna Merei, acolo unde, săptămâna trecută, mai multe animale din gospodării au fost ucise de urs. Prefectul Buzăului spune că deși nu au fost înregistrate victime omeneşti, urşii sunt din ce în ce mai prezenţi în intravilanul localităţilor, provocând pagube şi panică în rândul oamenilor.

În zona montană a judeţului Buzău au fost relocaţi în ultimii ani, cu buna știință a autorităților, mai mulţi urşi din anumite zone din ţară.

Prefectul precizează că se va opune relocărilor de urși din alte județe în condițiile în care recent au fost descoperite urme de urs chiar și lângă municipiul Buzău.

Prefectul județului Buzău spune că, în ceea ce privește atacurile înregistrate în comuna Merei, ar fi fost făcută o reclamaţie de către un martor. Potrivit acestuia, se pare că animalele sălbatice ar fi fost ademenite în zonă de către reprezentanţii unui ONG, care ar fi vrut să hrănească urșii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 2 =