DEPUTATUL PNL, GABRIEL AVRĂMESCU: 3 MILIOANE DE EURO, DIN BUGETUL APĂRĂRII, PENTRU CLUBUL DE FOTBAL, STEAUA

0
223

O inițiativă legislativă promovată de senatorul PSD, Vasile Dâncu, fost ministru al Apărării,  dă dreptul clubului de fotbal al armatei, Steaua, să promoveze în Liga Întâi de fotbal. Până acum, acesta are interdicție la promovare din cauză că este club departamental, adică finanțat din bani guvernamentali.

Promovarea este susținută de suporterii clubului, de lideri militari sau foști jucători ai echipei Steaua, dar respinsă de ceilalți competitori și o parte semnificativă a societății civile.

Deputatul PNL de Buzău, Gabriel Avrămescu,  a afirmat, într-un comunicat de presă, că a aflat săptămâna trecută că fostul ministru al Apărării, Vasile Dîncu, a depus o iniţiativă legislativă care ar oferi posibilitatea clubului de fotbal finanţat de Armată, CSA Steaua, să promoveze în prima divizie a fotbalului românesc. Potrivit deputatului buzoian, în  3 ani, clubul a primit de la minister peste 3 milioane de euro.

 “Oare românii ştiu câte milioane de euro din bugetul apărării naţionale se duc pe finanţarea fotbalului din cadrul Armatei Române? În 3 ani, mai exact în anii 2019, 2020 si 2021, vorbim despre o sumă totală ce depășește 3 milioane de euro! Nu vreau să mai vorbesc despre inadecvarea dislocării fondurilor din bugetul Armatei, când noi avem un război la câteva sute de kilometri de graniță. Vreau doar să întreb: „Este normal să finanţăm din bani publici un proiect născut doar din orgolii, când avem atâţia copii şi tineri valoroşi?”

 Gabriel Avrămescu a precizat că îşi  dorește să fie redusă,  cât de mult posibil,  povara  financiară pentru  familiile copiilor dornici să practice un sport.

“Mi-aş dori să ştiu că niciun părinte nu va mai umbla disperat după bani pentru a-şi trimite copilul la o competiţie. Mi-aş dori ca goana după trofee şi calificări în marile competiţii internaţionale să fie apanajul investitorilor privaţi, iar autorităţile să se ocupe de adevăratele lor responsabilităţi faţă de cetăţeni. Dar poate eu greşesc, poate viziunea mea nu este cea corectă. Însă de un lucru sunt sigur: avem nevoie de o discuţie despre ceea ce ne dorim noi ca ţară să se întâmple cu finanţarea sportului. Iar această discuţie va trebui să aibă loc cât mai repede cu putinţă.”, a menționat deputatul PNL, Gabriel Avrămescu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 6 = 15