DECLARAREA ȘI PLATA IMPOZITULUI MICRO ȘI IMPOZITULUI PE PROFIT PE PRIMUL TRIMESTRU, PÂNĂ PE 25 APRILIE

0
206

Până la data de 25 aprilie trebuie declarate și achitate impozitul pe veniturile microîntreprinderilor și impozitul pe profit pentru primul trimestru al anului 2023, conform legislației fiscale.

Plătitorii de impozit micro (firmele cu afaceri sub jumătate de milion de euro, potrivit Codului fiscal), trebuie să-și declare trimestrial impozitul aferent veniturilor obținute prin intermediul formularului fiscal 100.

Pentru primul trimestru din 2023 (perioada ianuarie – martie), formularul trebuie depus până la data de 25 aprilie. Plata impozitului micro se face tot trimestrial, până la aceeași dată. Din 2023, impozitul micro, care a devenit opțional, are o cotă unică de 1%.

Plătitorii de impozit pe profit (firmele cu afaceri de la jumătate de milion de euro în sus, conform Codului fiscal) pot opta pentru calculul, declararea și plata impozitului pe profit anual, cu plăți anticipate trimestriale.

Și aceste companii folosesc formularul 100 pentru a declara impozitul pe profit pentru primul trimestru din 2023, termenul de depunere fiind stabilit tot la 25 aprilie. Plata impozitului se face până la aceeași dată și reprezintă o pătrime din impozitul pe profit datorat pentru anul precedent, actualizat cu indicele prețurilor de consum. Cota de impozitare este de 16%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

39 + = 45