UN NOU SEDIU PENTRU CONSILIUL JUDEȚEAN BUZĂU

0
293

Consiliul Judeţean Buzău vrea să își amenajeze un nou sediu, modern, care să aducă facilități atât angajaților, cât și cetățenilor. Instituția funcţionează acum într-o clădire veche, aflată în proprietatatea Ministerului de Interne, alături de Prefectura Buzău şi alte instituţii. Noul sediu va fi amenajat  în imobilul, aflat chiar în spatele actualei clădiri administrative a Consiliului Județean Buzău, care a fost achiziționat de instituție cu un milion de euro de la un trust de presă. Indicatorii tehnico-economici ai proiectului de reabilitare a clădirii din spatele sediului Consiliului Județean Buzău a fost aprobat într-o ședință extraordinară.

Decizia de a realiza un nou sediu a venit după o tentativă eșuată, în urmă cu mai bine de 4 ani, de a moderniza corpul în care îşi desfăşoară acum activitatea instituția. Atunci, Consiliul Județean a încercat să preia în administrare, atât clădirea Prefecturii, cât şi corpul în care funcționează acum Consiliul.

Noua clădire a Consiliului Județean Buzău va fi modernizată, recompartimentată şi eficientizată energetic, cu fonduri europene, printr-un program al Agenției Fondului pentru Mediu. Totodată, aceasta va fi dotată cu mobilier nou. Cel de-al doilea sediu al Consiliului Județean va avea birouri, săli de şedinţă modern dotate după ultimele standarde, cantină şi sală de mese. Valoarea totală a investiției se ridică la aproape 3 milioane de euro, iar lucrările ar urma să se desfăşoare pe o perioadă de 18 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 67 = 70