PRIMII KILOMETRI DE ASFALT PE AUTOSTRADA MOLDOVEI, A7

0
184

Avem  primii trei kilometri din Autostrada Moldovei, A7, finanțată integral prin PNRR.

Constructorul care se ocupă de tronsonul dintre Buzău și Focșani a turnat asfalt mai devreme decât stabilise în grafic. Între Râmnicu Sărat și Mândrești s-a turnat deja asfalt de bază pe 4 kilometri, în condițiile în care ordinul de începere a lucrărilor a fost semnat acum 2 luni. Singurul lot, ramas in urma, este cel dintre  Pietroasele și Buzău, unde CNAIR nu a reusit sa stabileasca un constructor, din cauza contestatiilor.

Pe santierul din apropiere de Rm Sarat au fost prezenti ieri, ministrul Transporturilor , Sorin Grindeanu si  Marcel Ciolacu presedintele Camerei Deputatilor, care au felicitat constructorul pentru stadiul avansat al lucrarilor.

Tronsonul dintre Buzău și Focșani al autostrăzii A7 are o lungime de  83 de kilometri și, potrivit proiectului, va avea 41 de poduri și pasaje, dar și șase noduri rutiere. Lucrările sunt estimate la 1,7 miliarde de lei  și au ca termen de finalizare sfârșitul lui 2026.

Autostrada A7 va lega Capitala de nordul țării, prin Moldova, și se va opri în localitatea Siret, la granița cu Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 4 =