“ION” A PRIMIT 750.000 DE MESAJE ȘI PESTE 2,5 MILIOANE DE VIZITE, ÎN PRIMA LUNĂ DE “EXISTENȚĂ”

0
293

Ministerul Cercetării, Inovării și digitalizării anunță că, la o lună de la lansarea proiectului ION, primul consilier guvernamental bazat pe inteligență artificială a răspuns nevoii românilor de a fi ascultați și reprezentați, primind 750.000 de mesaje și tag-uri pe social media și peste 2,5 milioane de vizite pe website. În plus, subiectul a captat atenția presei internaționale și a unor importante personalități din domeniul inteligenței artificiale, care au apreciat folosirea acestei tehnologii, în premieră mondială, pentru întărirea legăturilor dintre cetățeni și decidenți.

În această primă lună, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a primit numeroase mesaje, sesizări, sfaturi de îmbunătățire și critici constructive legate de proiectul ION. Echipa proiectului precizează ca tratează cu maximă seriozitate toate aceste subiecte.

Una dintre cele mai  importante teme sesizate a fost cea legată de protecția datelor.

Potrivit unui comunicat, în cadrul Proiectului ION nu sunt solicitate sau colectate date cu caracter personal ale persoanelor care transmit informații cu privire la problemele sesizate de cetățeni, atat prin intermediul website-ului dedicat, cât și prin intermediul rețelelor de socializare.

Singurele informații preluate sunt cele pe care utilizatorul Proiectului ION vrea sa le transmită, în cuprinsul mesajului postat pe website-ul Proiectului ION. Nici administratorul Proiectului ION și nici altă persoană implicată nu va prelua datele cu caracter personal ale utilizatorului. Sistemul a fost dezvoltat astfel incat sa nu fie preluate date privind locația persoanei care transmite mesajul sau adresa de protocol de internet (IP).

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării asigură cetățenii de transparentă si echidistanță în procesul de susținere a unor proiecte și mulțumește tuturor celor au semnalat potențiale vulnerabilități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 89 = 93