PANOURI FOTOVOLTAICE PRIN „CASA VERDE” PENTRU BISERICI

0
510

Alături de persoanele fizice, și parohiile vor putea cere bani în cadrul programului Casa Verde Fotovoltaice, ce pot fi folosiți pentru instalarea de sisteme fotovoltaice destinate generării de energie electrică din surse total ecologice.

Schimbarea apare în noul ghid de finanțare a programului Casa Verde Fotovoltaice, pus recent în dezbatere publică la Ministerul Mediului. Ghidul propus acum urmează să-l înlocuiască pe cel actual.
Potrivit noului ghid, solicitantul parohiei se va putea înscrie o singură dată în cadrul unei sesiuni (condiție valabilă și în cazul persoanelor fizice), pentru un singur imobil.
Va putea beneficia de finanțare, potrivit noului ghid, orice parohie ce îndeplinește cumulativ cateva condiţii: nu are obligaţii restante la bugetul de stat și bugetul local; se obligă să permită accesul persoanelor autorizate în vederea colectării datelor înregistrate de sistemul de panouri fotovoltaice şi verificării sistemului de panouri fotovoltaice finanţat; se obligă să respecte legislaţia în domeniu, privind livrarea surplusului în sistemul energetic naţional; în caz contrar, autorităţile competente putând proceda la recuperarea sumelor finanţate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

36 + = 38