BUZĂU: BUGETUL SOCIETĂȚII PIEȚE, TÂRGURI ȘI OBOARE,CONTESTAT

0
197

Investițiile, dar mai ales creșterile salariale prevăzute, în acest an, la societatea Piețe Târguri și Oboare din Buzău au stârnit discuții aprinse,  în ședința Consiliului Local Municipal. Unii consilieri consideră că investițiile propuse de către conducerea Piețe Târguri și Oboare sunt mult prea pretențioase și costisitoare față de veniturile pe care societatea le ar înregistra în acest an. Pe de altă parte, în organigrama Piețe Târguri și Oboare Buzău au fost adăugate 2 posturi.

Conducerea societății Piețe, Târguri și Oboare spune că proiectul de buget este realizat în baza unor calcule făcute pe baza veniturilor înregistrate pe 2022 și preconizate a fi obținute în 2023.

Consilieri locali sunt de părere însă că procentul cheltuielilor prevăzut de conducerea societății pentru 2023 a crescut considerabil în raport cu cele de anul trecut. Mai mult, aceștia spun că nu se justifica nici creșterile salariale de 26%, cu mult față de rata inflației.

Conducerea societății afirmă, totuși, că majorările salariale sunt perfect justificate în contextul în care răspunderea, dar și volumul de muncă au crescut considerabil.

Societatea și-a propus pentru 2023 să ofere buzoienilor condiții mult mai bune de a-și face cumpărăturile. Pentru început, va muta Piața de Lactate, în Piaţa Centrală, investiție care ar urma să fie demarată cel mai probabil după Paște. Tot pe parcursul acestui an, se  are în vedere și modernizarea Pieței de mărfuri, cunoscută de buzoieni drept Piața de păsări. De asemenea, societatea vrea să monteze în Piața Centrală un sistem de iluminat prin panouri fotovoltaice. Cu sprijinul Primăriei Buzău, societatea Pieţe, Târguri şi Oboare dorește crearea unui depozit frigorific în care producătorii să îşi poată păstra fructele şi legumele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

69 + = 74