ÎNCEP PROGRAMELE RABLA CLASIC ȘI RABLA PLUS

0
158

Astăzi încep înscrierile în programele Rabla Clasic şi Plus. Anul acesta prima de casare a unei maşini vechi s-a majorat la 7.000 de lei.

În schimb, Rabla Local va demara pe 21 aprilie. Prima de casare e de 3.000 de lei. Cine vrea să beneficieze de acest program trebuie să se intereseze dacă primăria localităţii în care are domiciliul s-a înscris la Rabla Local. Maşina predată trebuie să fie mai veche de 15 ani şi înmatriculată de cel puţin trei ani în ţara noastră. Proprietarul nu este obligat să cumpere un autoturism nou, ca în cazul programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus. Însă îşi va lua angajamentul că în următorii ani nu va achiziţiona un autoturism cu normă de poluare Euro 3 sau inferioară.

La  Rabla Clasic şi Rabla Plus pentru o maşină veche predată la casat prima a urcat la 7.000 de lei, iar pentru două maşini casate – 10.000 de lei. În cazul maşinilor electrice, mai nou, acestea nu trebuie să fie mai scumpe de 75.000 de euro, dacă viitorul proprietar îşi doreşte să beneficieze şi de ecotichet.

Bugetul alocat Programului Rabla Clasic 2023 este de 560 de milioane de lei şi pentru Programul Rabla Plus, bugetul alocat este de 780 de milioane de lei.
Programele se vor desfăşura în două etape, în limita sumelor alocate, prima etapă fiind organizată în perioada 24 martie – 30 iunie 2023. La Rabla Clasic, persoanele juridice au alocată suma de 130 de milioane de lei, persoanele fizice – 235  de milioane, iar UAT-urile şi instituţiile publice – 27 de milioane.
La Rabla Plus, persoanele fizice  beneficiaza de  300 de milioane de lei. România s-a angajat ca până în 2026 să scoată de pe străzi un sfert de milion de maşini vechi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rezolvă Captcha 80 + = 86