SONDAJ: 68 % DINTRE PĂRINȚI NU SUNT DE ACORD CU INTRODUCEREA UNEI PROBE COMPLEMENTARE LA BACALAUREAT

0
279

Un sondaj online, realizat in perioada  20-22 martie de  Federația Națională a Părinților – Edupart stabileste  care este percepția părinților în legătură cu unele propuneri de modificare a Proiectului Legii Învățământului Preuniversitar „România Educată”, privitoare la modul de susținere a examenului de bacalaureat, subiect intens dezbătut în spațiul public. Majoritatea părinților care și-au exprimat opinia, 68,1% , nu sunt de acord cu introducerea unei probe suplimentare, în cadrul examenului de bacalaureat, la o disciplină complementară profilului, doar 23,6% dintre părinți fiind de acord cu această propunere.

Potrivit sondajului, 39% dintre respondenti consideră că elevii ar trebui să poată opta pentru susținerea unei probe de bacalaureat la disciplina religie doar dacă aceștia sunt absolvenți  ai unui profil vocațional teologic, 30,6% dintre respondenți nu sunt de acord cu introducerea religiei ca disciplină a unei probe de bacalaureat și doar 22,6% sunt de acord ca orice absolvent să poată avea această opțiune, indiferent de profilul absolvit.

Dintre participantii la cercetare,  69%  sunt din mediul urban și 31% dintre respondenți sunt din mediul rural. La sondaj au participat 41.637 de persoane, din toate județele țării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

36 + = 38