TÂRGUL DE TURISM: IMPRESIONAȚI DE ATRACȚIILE JUDEȚULUI BUZĂU

0
206

Ediţia de primăvară a Târgului de Turism al României și-a deschis oficial porțile. Printre participanți se numără și județul Buzău, care încearcă să-și pună în valoare cele mai cunoscute zone turistice. Standul județului Buzău oferă vizitatorilor o inedită înșiruire de ilustrații, ștergare realizate la războiul de țesut și împodobite cu motive tradiționale, o miniatură a Vulcanilor Noroioși, o expoziție de mărțișoare, bucate tradiționale, dar și ochelari VR. Vizitatorii standului Consiliului Județean au fost întampinați cu un platou cu produse tradiționale din zona Buzăului, dar și cu nenumărate informații despre atracțiile județului.

În cadrul târgului de turism, Consiliul Județean Buzău a lansat la nivel național aplicația ,,Descoperă Buzăul”. Este vorba despre  o platformă on-line care ghidează turiștii înainte de a alege o destinație turistică din județ, prezintă oferta culturală a județului, precum și oferta de servicii turistice de cazare și masă.

Pentru prima dată, judeţul Buzău este prezent la Târgul de Turism, atât cu un stand propriu, cât şi la standul oficial al României, unde Geoparcul „Ținutul Buzăului” promovează valorile românești alături de Geoparcul Internațional UNESCO „Țara Hațegului” şi de alte două geoparcuri aspirante, Oltenia De Sub Munte (din Vâlcea) și Carpaterra (din Brașov). Comisia Națională a României pentru UNESCO, prin vocea secretarului general, consideră că Buzăul adaugă un plus de valoare turismului romanesc.

Standul județului Buzău a atras atenția multor vizitatori, unii din alte localități din țară, alții din zonele cuprinse în Geoparcul Ținutul Buzăului.

Standul Consiliului Județean Buzău a fost strategic poziționat lângă cel al României. Prezent la deschiderea târgului, ministrul Turismului, Constantin Cadariu, recunoaște că România stă prost la capitolul promovare. El consideră că ecoturismul trebuie să fie una dintre priorităție turismului românesc.

 Dacă România este deficitară la capitolul promovare, grecii prezenți la Târgul de turism, au dovedit că știu să atragă turiștii. Chiar primarul insulei Thassos, o destinație binecunoscută de români, a decis să vină la București, ca să prezinte turiștilor români oferta pentru vara acestui an.

 Târgul de Turism, ediția de primăvară rămâne deschis până duminică,26 februarie.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 6 =