MEDICI SANCȚIONATI PENTRU NERESPECTAREA CODULUI RUTIER. ÎN CE SITUAȚII POT PRIMI AMENDĂ

0
197

Pe lângă situațiile în care conduc un vehicul pe drumurile publice, medicii din țara noastră pot fi sancționați, potrivit Codului rutier, și pentru că nu-și îndeplinesc obligația legală de a trimite șoferii pe care-i au în evidență sau îngrijire la o examinare medicală de specialitate, atunci când descoperă că aceștia suferă de o boală din lista celor ce nu permit obținerea sau reînnoirea permisului de conducere. Biletul de trimitere se comunică cât se poate de repede șoferului în cauză. Acesta din urmă este obligat să se prezinte, în termen de  zile, la unitatea de asistență medicală autorizată pentru a efectua examinarea medicală de specialitate.
În cazul în care, în termen de 30 zile de la data comunicării biletului de trimitere, medicul trimițător nu este înștiințat asupra rezultatului examinării, acesta este obligat să comunice poliției rutiere din regiune atât datele celui aflat în evidența sau îngrijirea sa, dar și informația că acesta a fost trimis să se prezinte pentru o examinare medicală.
Printre altele, în funcție de gravitate, pot împiedica conducerea unui vehicul problemele de vedere, de auz, handicapul locomotor, anumite afecțiuni cardiovasculare sau neurologice.

Neîndeplinirea de către medic a obligației prevăzute de Codul Rutier reprezintă contravenție sancționabilă cu amendă din clasa a IV-a de sancțiuni, și anume cuprinsă între 1.305 și 2.900 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 5 =