500 000 DE BENEFICIARI AI CARDULUI ENERGETIC NU AU DATE EXACTE PRIVIND ADRESA DE DOMICILIU

0
184

Aproape patru milioane de români cu venituri sub 2.000 de lei ar urma să primească anul acesta ajutor pentru plata facturilor la energie, fie că este vorba de  energie electrică, energie termică centralizată, gaze, butelie, lemne pentru foc, păcură, peleți și alte materiale. Autoritățile au descoperit însă că nu au date clare privind adresa a jumătate de milion de beneficiari, pentru a le putea trimite cardurile de energie în baza cărora li se acordă banii. Pentru a primi ajutorul prin poștă, oamenii vor fi nevoiți să depună declarații pe proprie răspundere. În declarație vor scrie cu cine locuiesc și codurile numerice personale, pentru ca mai apoi să le fie verificate veniturile de către Fisc.

Ajutorul e dat în baza unui card de energie, practic un tichet pe hârtie, fără bani pe el, emis de Poștă. Ajutorul e de 1.400 de lei, acordat în două tranșe anul acesta – în februarie și septembrie.

Tot la oficiul poștal sau direct la poștaș se face decontarea facturilor. Pentru asta, beneficiarul prezintă cardul de energie, buletinul și factura. Mai departe, poșta va plati sumele de pe facturi la furnizori.

Persoanele care locuiesc la bloc au nevoie de trei documente pentru a primi ajutorul prin poștă. Este vorba de cardul de energie, un „certificat de datorie” emis de asociația de proprietari în care sunt trecute sumele datorate la căldură și buletinul. Mai departe, poșta va vira banii în contul asociației, care apoi va plăti furnizorii.

Singurii care vor putea primi bani în mână sunt cei care se încălzesc cu lemne de foc.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

77 + = 87