PRIMELE CAZURI DE INFECTARE CU TULPINA KRAKEN

0
186

În plină alertă de gripă, coronavirusul creează și el îngrijorare: în România, au apărut primele două cazuri de infectare cu noua tulpină Kraken, variantă mult mai contagioasă decât Omicron. Peste doar câteva săptămâni ar putea deveni predominantă în ţara noastră.

Primele cazuri de infectare cu Kraken au fost depistate în Bucureşti. Primul a fost un adult care călătorise în străinătate. A avut o formă ușoară şi nu a fost nevoie de spitalizare. Al doilea caz a fost un copil de cinci luni. Specialiştii spun ca ar putea fi doar începutul. Medicii spun că este cea mai contagioasă variantă a coronavirusului, iar numărul de cazuri se dublează la fiecare nouă zile. O persoană infectată în colectivitate infectează alte 1.6 persoane, iar asta înseamnă o transmisibilitate cu 40% mai crescută față de variantele anterioare.  Specialiştii spun că singurul vaccin eficient împotriva acestei tulpini este cel de ultimă generaţie, creat pentru Omicron.

Explozia de noi cazuri de Covid şi gripă vine în plină criză de medicamente. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, dă asigurări că situaţia se va rezolva până la finalul săptămânii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

80 + = 86