INSP STABILEȘTE ASTĂZI DACĂ SE CONFIRMĂ EPIDEMIA DE GRIPĂ

0
191

Institutul Național de Sănătate Publică este așteptat să anunțe astazi noile date privind cazurile de gripă înregistrate la nivel național. Directorul medical al Institutului „Matei Balş”, Adrian Marinescu, susţine că, indiferent dacă se va declara sau nu epidemie de gripă,  numărul de infecţii respiratorii va fi în continuare mare în ianuarie şi februarie, iar această situaţie reprezintă „o întoarcere la normalitate” după trei ani de pandemie cu noul coronavirus.

În funcție de aceste cifre, autoritățile ar putea declara epidemie de gripă,  caz în care vor fi introduse unele restricții la nivelul unităților sanitare precum circuite separate pentru bolnavi sau măsuri de protecție atât pentru personalul medical cât și pentru pacienți.

Din cauza numărului mare de îmbolnăviri unele spitale deja au decis suspendarea programului de vizită.

În contextul în care școlile vor începe luni cursurile, medicii se așteaptă la creșterea numărului de infecții respiratorii.

Medicii recomandă ca orice persoană bolnavă, inclusiv copiii, să nu revină în colectivitate decât după ce simptomele dispar. De asemenea, trebuie să ținem seama de  regulile de igienă de bază, evitarea spațiilor aglomerate și neaerisite, cum ar fi mijloacele de transport, dar și purtarea măștii de protecție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

86 + = 93