PESTE 24 000 DE ANGAJAȚI M.A.I., MOBILIZAȚI DE SĂRBĂTORI

0
138

Ministerul de Interne sporește numărul polițiștilor și jandarmilor care vor supraveghea traficul rutier, târgurile, piețele, lăcașurile de cult, evenimentele organizate de Crăciun, dar și frontiera de stat. Peste 24 000 de angajați vor fi mobilizați în fiecare zi, în toată țara. Autoritățile fac mai multe recomandări populației pentru sărbători în siguranță.

Forțe de ordine suplimentare vor fi mobilizate din 23 decembrie și până pe 27 decembrie în toată țara, dar mai ales în zonele turistice și unde sunt evenimente speciale de Crăciun. 1400 de polițiști rutieri vor monitoriza zilnic traficul pe drumurile naționale și pe arterele de lângă centrele comerciale. Vor fi dotați cu radare, dispozitive antidrog și etiloteste.

Poliția recomandă șoferilor să conducă preventiv, să țină cont de condițiile meteo și să consulte site-ul infotrafic când pleacă la drum.

Turiștii care petrec Crăciunul la munte sunt avertizați să nu se aventureze pe trasee periculoase închise publicului. Peste 5000 de pompieri vor fi mobilizați pentru salvarea cetățenilor. În atenție sunt și lăcașurile de cult sau evenimentele publice unde sunt așteptați mulți oameni.

Măsuri suplimentare vin și în sprijinul românilor care pleacă sau se întorc în țară. Vor lucra 3800 de polițiști la frontieră și vor fi deschise artere suplimentare de control. La Nădlac 2, Albița și Sculeni, cele mai solicitate vămi, se așteaptă în jur de 30/40 de minute.

În atenția poliției vor fi și comercianții de materiale pirotehnice. Pompierii atrag atenția asupra pericolelor la care se expun cei care folosesc neautorizat artificii și petarde.

Sfaturi importante vin și de la Specialiștii Antidrog. Cei care merg la petreceri să nu bea din sticle deja desfăcute și să supravegheze prepararea băuturilor de la bar.

Măsuri suplimentare vin și în sprijinul românilor care pleacă sau se întorc în țară. Vor lucra 3800 de polițiști la frontieră și vor fi deschise artere suplimentare de control.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

82 + = 87