PENSII DE PÂNĂ LA 3000 DE LEI, NEIMPOZITATE

0
192

Plafonul de venit neimpozabil din pensii va fi majorat de la 2.000 lei, cât este în prezent, la 3.000 lei, potrivit unei propuneri ce se consideră adoptată tacit. Dacă va ajunge să fie lege, pensiile cuprinse între 2.000 și 3.000 lei nu vor mai fi taxate, ca în prezent, cu impozitul pe venit de 10%. În plus, pensiilor mai mari de 3.000 lei li se vor aplica cuantumuri de taxare mai mici, deoarece baza de calcul va fi redusă, și, astfel, pensionarii vor rămâne cu mai mulți bani în mână.

Propunerea legislativă, ce merge acum la votul decisiv al deputaților, vizează modificarea Codului fiscal pentru ca impozitul pe venit să se aplice doar restului de bani ce rămâne după scăderea a 3.000 lei.În prezent, pensiile de până la 2.000 lei sunt scutite de la plata impozitului pe venit, iar pentru ceea ce depășește această valoare se aplică impozitul pe venit.

Propunerea legislativă nu este încă în vigoare. Ea trebuie să treacă de Camera Deputaților, să fie promulgată de președinte și să fie publicată în Monitorul Oficial

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + = 7