10 LUCRURI PE CARE TREBUIE SĂ LE ȘTII DESPRE PISICI ȘI CÂINI

0
208

Dacă ești un iubitor de animale de companie, probabil te-ai întrebat despre diferențele dintre pisici și câini. În timp ce ambele animale sunt însoțitori grozavi, au personalități și nevoi foarte diferite. Iată 10 lucruri pe care trebuie să le știi despre pisici și câini.

1. Pisicile sunt mai independente decât câinii. Pisicile sunt cunoscute pentru independența și distanța lor. Ei nu au nevoie de atâta atenție precum câinii și se mulțumesc să petreacă timp singuri.

2. Câinii sunt mai sociali decât pisicile. Câinii sunt animale de socoteală și doresc companie. Ei trebuie să fie în preajma oamenilor și a altor animale pentru a fi fericiți.

3. Pisicile sunt mai bune la ascunderea bolilor. Pisicile sunt maeștri în a-și ascunde durerea și boală. Este important să acordați atenție schimbărilor subtile de comportament care ar putea fi semne ale unei probleme.

4. Câinii sunt mai vocali decât pisicile. Câinii latră, se strigă și urlă pentru a comunica cu stăpânii lor. Pisicile, pe de altă parte, sunt mult mai tăcute și comunica în primul rând prin limbajul corpului.

5. Pisicile sunt mai bune la cățărare decât câinii. Pisicile sunt cățărători ageri și pot escalada cu ușurință pereții și mobilierul. Câinii, pe de altă parte, nu sunt la fel de adepți la cățărare și ar putea avea nevoie de ajutor pentru a se ridică și a coborî.

6. Câinii au nevoie de mai multă mișcare decât pisicile. Câinii au nevoie de exerciții fizice regulate pentru a rămâne sănătoși și fericiți. Pisicile, pe de altă parte, pot face suficient exercițiu jucându-se în interior.

7. Pisicile se ascund mai bine decât câinii. Pisicile sunt vânători naturali și se pot ascunde cu ușurință de prădători. Câinii, pe de altă parte, sunt mai susceptibili de a fi observați de prădători.

8. Câinii sunt mai buni să urmeze comenzile decât pisicile. Câinii sunt dornici să mulțumească și pot fi dresați să urmeze comenzile. Pisicile, pe de altă parte, nu sunt la fel de dispuse să asculte de comenzi și pot necesită mai multă răbdare și repetiție.

9. Pisicile sunt mai bune la îngrijire decât câinii. Pisicile sunt îngrijitoare meticuloase și se pot păstra curate cu un ajutor minim. Câinii, pe de altă parte, au nevoie de băi și periaj regulat pentru a rămâne curați și sănătoși.

10. Câinii sunt mai buni să formeze legături decât pisicile. Câinii sunt animale sociale și formează legături puternice cu stăpânii lor. Pisicile, pe de altă parte, sunt mai independente și pot să nu fie atât de atașate de stăpânii lor.

Indiferent de animalul de companie pe care îl alegeți, pisicile și câinii sunt atât însoțitori minunați. Cu puțină răbdare și înțelegere, puteți formă o legătură puternică cu oricare dintre animalele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 6 =