1400 DE LEI PENTRU PLATA FACTURILOR

0
202
Sursa foto: ziare.com

Aproximativ 4 milioane de români, care fac parte din categoriile vulnerabile, vor primi ajutoare in valoare de 1400 de lei, pentru compensarea prețului la energie.

Printre beneficiari se numără pensionarii cu venituri lunare sub 2.000 de lei, persoanele cu dizabilități cu venituri sub 2000 de lei dar și persoanele care beneficiază de asistență socială. Aceștia vor primi carduri speciale, iar banii vor fi livrați în două tranșe.  Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a anunțat ca prima transa, in valoare de 700 de lei,  se va acorda in februarie, iar a  doua în septembrie 2023, tot de 700 de lei. Cu acesti bani se pot deconta toate formele de energie –  electrică,  termică, gaze naturale, lemn de foc și alte forme de energie.

Conform acestuia, numărul estimat al beneficiarilor, aşa cum a fost aprobat de către Guvern, este de 3,9 milioane.

Listele privind beneficiarii, a continuat el, vor fi întocmite de Ministerul Muncii şi mecanismul se va derula prin intermediul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Ministrul a precizat că plăţile se vor efectua prin intermediul operaţiunilor de sume în mandat poştal, prin intermediul Companiei Naţionale Poşta Română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 1 =