CARNE SCUMPĂ, DE SĂRBĂTORI

0
193

Explozia prețurilor și inflația afectează din plin puterea de cumpărare a buzoienilor, în prag de sărbători. Oamenii nu se mai gândesc să cumpere un porc întreg sau o jumătate, ci își cumpără doar strictul necesar, pentru a prepara în casă câteva produse tradiționale. Mai mult, buzoienii își achiziționează carnea din timp, de teamă că în apropierea Crăciunului s-ar putea scumpi și mai mult.

În piețele din Buzău, pulpa fără os, ajunge la  24 de lei kilogramul, fleica, dacă este fără os, la fel, 25 de lei, iar pieptul feliat de grătar, 25 de lei. Nici în supermarketurile mari, situația nu este mai bună, prețurile fiind apropiate de cele din piață. De asemenea, în supermarket-urile mici, prețul la raft pentru ceafa de porc oscilează în această perioadă între 21 de lei/kilogram și 30 lei/kg, iar mușchiul de porc ajunge să coste până la 29 de lei kilogramul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 3 =