ATENȚIE LA ARTIFICII!

0
189
Sursa foto: Arhivă

Polițiștii, și nu numai, își doresc și în acest an liniște de sărbători. Tocmai pentru ca ,,dorința” să li se îndeplinească, oamenii legii au demarat deja acțiunea ,,Foc de artificii” în cadrul căreia verifică modul în care sunt vândute articolele pirotehnice. Nu puţine au fost cazurile când comercializarea unor astfel de produse periculoase au dus la victime, incendii sau distrugeri de bunuri. Pentru a nu ne alege nu amenzi sau dosare penale, poliţiştii ne învaţă ce anume trebuie să urmărim atunci când utilizăm produsele pirotehnice.

Polițiștii atrag atenția că persoanele care vor fi prinse că vând petarde și pocnitori la colț de stradă riscă amenzi usturătoare sau pot face chiar închisoare. Spre exemplu, produsele care fac parte din categoria F1 pot fi puse la dispoziţie pe piaţă numai persoanelor care au împlinit vârsta de 16 ani, iar cele din categoria T1 şi P1 pot fi comercializate doar persoanelor care au împlinit vârsta de 18 ani.

Folosirea articolelor pirotehnice este interzisă între orele 24:00 şi 6:00, cu excepţia perioadelor autorizate, precum şi a evenimentelor de interes local, naţional sau internaţional. Nu pot fi folosite la o distanţă mai mică de 50 m de construcţiile de locuinţe cu până la 4 niveluri şi la mai puţin de 100 m faţă de cele cu peste 4 niveluri. Este interzisă utilizarea lor la o distanţă mai mică de 500 m de instalaţille electrice de înaltă tensiune, de locurile de depozitare şi livrare a combustibililor lichizi sau solizi ori de instalaţiile de gaze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 71 = 73