Nu mai asociaţi mirosul foarte puternic şi gustul specific care rămâne în gură şi în respiraţie şi veţi descoperi că usturoiul face numai bine în organism. Uitaţi cum se găteşte sănătos acest aliment-minune!
Ulei, apă şi oţet aromatizate
Adăugat în ulei, acesta va căpăta o aromă deosebită şi va putea fi folosit ulterior pentru diferite prăjeli, marinate şi mâncăruri, precum cele de carne, legume, paste sau pe bază de aluat de pâine.
Aşa se păstrează usturoiul!
Căpăţânile de usturoi trebuie ţinute la o temperatură de aproximativ 18 grade, într-un loc ferit de umezeală şi lumină. Astfel, pot rezista între 2 săptămâni şi 6 luni. Căţeii de usturoi descojiţi se păstrează într-un recipient de plastic închis etanş, într-un loc uscat şi ferit de lumină. Se mai poate păstra în ulei sau în oţet. Acoperă recipientul şi ţine-l într-un loc răcoros şi ferit de lumină.