VARZA ROŞIE LUPTĂ CU INFECŢIILE

0
254

Pigmenţii care îi dau culoarea roşie-violacee verzei sunt un adevărat inamic al infecţiilor, dar şi al afecţiunilor tumorale sau al bolilor degenerative. Are puţine calorii, însă e plină de fibre, vitamine şi minerale, în special vitaminele C şi A, dar şi potasiu.

ALUNGĂ RĂCELILE

Pentru că este bogată în antioxidanţi, varza roşie poate preveni răcelile, infecţiie bronşice şi pulmonare. În caz de febră, sucul obţinut din ea îţi este de mare ajutor. Datorită cantităţii mari de vitamina C, această legumă ajută inima şi sistemul cardiovascular să facă faţă febrei, stimulând sistemul imunitar.

PREVINE BOLILE FICATULUI

Dacă o consumaţi crudă, sub formă de salată, aveţi toate şansele să nu dezvoltaţi vreo boală de ficat. În cazul în care deja sunteţi suferinzi, ea are un rol important şi în tratarea acestor boli. Mai mult, o cură cu suc proaspăt de varză roşie, din care se bea câte un litru pe zi, contribuie la stoparea dezvoltării tumorilor cancerigene. Această acţiune antitumorală se datorează pigmenţilor pe care îi conţine.

TRATEAZĂ ULCERUL

Pentru tratarea ulcerului, se recomandă sucul de varză roşie, deoarece conţine glutamină, un aminoacid esenţial pentru buna funcţionare a organismului. Totodată, această legumă conţine substanţe cu efecte stimulatoare pentru sistemul nervos central, care intensifică procesele de regenerare din organism, fiind astfel un remediu naturist împotriva stresului şi oboselii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

13 + = 20