SESIUNEA DE ÎNSCRIERE PENTRU RABLA 2022, PRELUNGITĂ

0
234

Sesiunea de înscriere în cadrul programelor ,,Rabla Clasic” şi ,,Rabla Plus” a fost prelungită până pe data de 31 ianuarie 2023. Administraţia Fondului pentru Mediu a anunțat că dosarele de finanţare în cele două programe persoane fizice, persoane juridice şi unităţi administrativ-teritoriale se pot depune pana la sfarsitul lunii ianuarie anul viitor. Solicitanţii se pot înscrie în limita bugetului disponibil alocat de AFM.

Calendarul de desfăşurare a sesiunilor de înscriere în anul 2022 în cadrul Programului de stimulare a înnoirii parcului auto naţional şi a Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic, precum şi sumele rămase disponibile pot fi consultate pe site-ul www.afm.ro, la secţiunile aferente programelor.

O nouă sesiune de înscriere în programele „Rabla” şi „Rabla Plus” a demarat pe data de 30 septembrie şi urma să se încheie, mâine,  25 noiembrie, timp în care persoanele fizice puteau să se înscrie în cele două programe prin intermediul dealerilor autorizaţi, iar persoanele juridice puteau depune dosarele de finanţare prin accesarea aplicaţiei informatice puse la dispoziţie de AFM.

Bugetele totale puse la dispoziţie pentru această etapă se împart astfel: pentru Programul „Rabla Clasic” – persoane fizice, bugetul este  de  aproape 240 de milioane de lei,  celui dedicat persoanelor juridice i-a fost alocat un buget de 173 de milioane de  lei, iar instituţiilor publice -15 milioane de lei.  Pentru Programul Rabla Plus – persoane fizice, bugetul este de 115.5 milioane lei, persoane juridice – 202 milioane lei şi iar pentru instituţii publice  alte 15 milioane de lei.

Pentru acest an, regulile celor două programe Rabla au suferit o serie de modificări importante, printre care și posibilitatea de a casa două mașini, dar și obligația de a casa o mașină și în cazul programului Rabla Plus. Cu excepția sumelor ce pot fi cerute prin intermediul fiecăruia dintre cele două programe Rabla, procedurile ce trebuie urmate de o persoană fizică pentru a primi bani de la stat pentru a-și înlocui mașina sunt aproape identice. Mașinile cumpărate prin cele două programe nu pot fi înstrăinate timp de un an de la data achiziției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 4 =