SPECTACOLUL „2032 SMART-FAMILY” – O POVESTE DESPRE PĂRINȚI, COPII ȘI ROBOȚI

0
197

Teatrul „George Ciprian” din Buzău și Industria Scenica din Vimodrone (Milano, Italia) îi invită pe buzoieni la spectacolul de teatru „2032 SMART-FAMILY”, care se va juca într-un număr limitat de reprezentații în perioada noiembrie-decembrie, anul acesta. Primul spectacol va avea loc în data de 9 noiembrie, de la ora 20.00 și va fi transmisă la nivel internațional prin livestreaming, cu subtitrări în limba engleză, pe YouTube și pe website-ul Festivalului Național de Teatru. Spectacolul de teatru „2032 smart-family” este unul telematic, pentru că se joacă simultan în România și Italia, cu actori și public în ambele țări. Actorii din cele două spații interacționează în timp real prin Internet. ,,După ce Laura suferă un infarct, fiica ei, care locuiește în Italia, îi cumpără un robot social și conectează locuințele lor îndepărtate printr-un sistem inteligent de comunicare. Ogmios Z42 și camerele video pătrund, astfel, în viața familiei dispersate geografic.Implicațiile etice și de relaționare umană ale tehnologiei încep să iasă treptat la iveală”, spun realizatorii spectacolului.

Piesa explorează tema migrației și se bazează pe interviuri cu emigranți români și părinți vârstnici rămași acasă. Etapa de documentare pentru realizarea robotului a inclus ateliere de creație cu adulți și copii din România, Spania și Italia. Durata spectacolului este de aproximativ 2 ore. „2032 SMART-FAMILY” a fost selecționat în Festivalul Național de Teatru (RO) și în festivalul Milano Digital Week (IT). Distribuția din România e formată din Aura Călărașu, apreciată și în rolul mamei nevăzătoare Maria din serialul „Vlad” și Smaranda Găbudeanu, actrița care îl controlează live pe robotul Ogmios Z42. Pe scena din Italia, joacă actorii Monica Buzoianu, Francesca Fatichenti și Giovanni Longhin. În perioada noiembrie-decembrie 2022 sunt prevăzute, în total, nouă reprezentații pentru spectacolul de teatru „2032 Smart-Family”.

Prima are loc, așa cum am mai menționat anterior, miercuri, 9 noiembrie 2022 de la ora ora 20.00 (cu public fizic în sală, transmis prin livestreaming în cadrul Festivalului Național de Teatru). Alte două spectacole vor începe la ora 11.30 și la ora 20.00 și sunt programate pentru zilele de joi, 10 noiembrie, luni, 5 decembrie 2022 și miercuri, 14 decembrie. Marți, 6 decembrie  va fi un singur spectacol, începând cu ora 20.00, iar joi, 15 decembrie 2022 se va juca tot un spectacol, de la ora 21.00. Intrarea este gratuită în ambele țări la toate reprezentațiile, dar numai pe bază de rezervare. Pentru a rezerva locuri în Buzău puteți folosi sistemul de bilete on-line al Teatrului „George Ciprian”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

13 + = 23