SFATURI UTILE PENTRU PREPARAREA MURĂTURILOR

0
205

Gogonele, castraveți, varză în ardei roșii sau varză simplă, gogoșari, ceapă sau chiar lubeniță, cam toate acestea se găsesc, în toiul iernii, murate bine, pe rafturile unei gospodine sau, mai nou, și al unor bărbați pasionați de bucătărie.

PROPIETĂȚI PENTRU SĂNĂTATE

  • Consumate de mai bine de 2.000 de ani, murăturile sunt sănătoase, fără niciun dubiu, și trebuie să existe în dieta fiecăruia.
  • În funcție de ingredientele folosite, fiecare aduce un aport important de substanțe hrănitoare.
  • Au puține calorii, conținut mic de zahăr și cantități importante de fibre.
  • Digestia se face „ca la carte” când se consumă murături.
  • Există și mituri potrivit căror murăturile au un efect puternic împotriva apariției cancerului. Totuși,nu se știe sigur.

CONDIMENTELE, UN PLUS PENTRU SĂNĂTATE

Fiecare rețetă de murături include fără doar și poate și folosirea unor condimente. Mărarul sau usturoiul, folosite adesea în cantități generoase când „se pune pe iarnă”, echilibrează bacteriile din organism. Semințele de muștar, acele boabe mici care se strecoară în borcan printre legume, ajută foarte mult la digestie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 2 =