Știi deja că toamna este un anotimp în care sistemul imunitar are nevoie de un ajutor de nădejde. Un sprijin important îl au plantele, asa că am pregătit top 5 plante medicinale pe care să le folosești în această toamnă, pentru un organism fortificat.
BENEFICIILE MUGURILOR DE PIN PENTRU SĂNĂTATE
Mugurii de pin au numeroase proprietăți benefice pentru organism. În primul rând, conțin o cantitate importantă de fibre, minerale și proteine. Fierul, cuprul și antioxidanții sunt printre substanțele principale de care organismul tău are nevoie pentru o funcționare optimă. Datorită antioxidanților, au efect antiîmbătrânire; mențin sănătatea sistemului cardiovascular; îmbunătățesc vederea, deoarece au un conținut bogat de luteină; te ajută în curele de slăbire.
DE CE E BUN CEAIUL DE GĂLBENELE CONSUMAT ÎN MOD REGULAT
Florile de gălbenele conțin flavonoizi, compuși naturali care au proprietăți antiinflamatorii, neuroprotectoare și antidiabetice. Ceaiul de gălbenele ajută astfel la calmarea durerilor în gât, vindecarea aftelor sau tratarea acneei.
CĂTINA: BENEFICII EXTRAORDINARE PENTRU ORGANISMUL TĂU
Cătina face parte dintre cele mai populare plante medicinale românești. Micile fructe portocalii pe care le întâlnești în toată țara au fost denumite „ginseng românesc”.
- Deși sunt micuțe, fructele de cătină conțin aproape toată gama de vitamine și minerale de care ai nevoie pentru a te simți în formă întreaga zi. Cătina este un furnizor important de vitamina C sau complexul de vitamine B.
- Ameliorează stările depresive. Chiar și în luna noiembrie se mai fac simțite efectele asteniei de toamnă. De aceea, încearcă o tinctură de cătină sau sirop de cătină care tratează depresiile și înlătură stările letargice. Ține departe anxietatea și oboseala cu fructele care mențin un nivel ridicat de serotonină, adică hormonul fericirii.
- Vindecă afecțiunile pielii. În noiembrie, când temperaturile scad, pielea ta devine mai sensibilă. Apar eczeme sau pielea se crapă din cauza frigului. În astfel de cazuri, balsamul de cătină are efect emolient și hrănește pielea în profunzime.
CIMBRIȘORUL ȘI BENEFICIILE LUI PENTRU O SĂNĂTATE DE FIER
Răceala își face de cap cu organismul tău? Atunci ține tusea sub control cu ajutorul cimbrișorului, pentru că:
- are efect antitusiv;
- este un bun expectorant;
- tratează infecțiile respiratorii.
- susține funcționarea normală a ficatului;
- ameliorează durerile de cap;
- combate stresul și susține detensionarea nervoasă.
CONSUMĂ CEAI DE MENTĂ ȘI BUCURĂ-TE DE EFECTELE LUI
Menta este unul dintre cele mai bune decongestionante pentru sistemul respirator. Consumată sub formă de ceai ajută rapid la eliberarea căilor respiratorii și lupta împotriva virozelor. Dar menta are și alte efecte benefice care susțin sistemul imunitar atunci când organismul nostru are nevoie de puțin ajutor. Planta ameliorează alergiile sezoniere datorită acidului rozmarinic, un puternic antioxidant natural. În plus, menta are efecte calmante și liniștitoare pentru sistemul digestiv tratând durerile abdominale și calmând simptomele asociate cu sindromul colonului iritabil.