DRUMEŢIE LA SCHITURILE RUPESTRE DIN MUNŢII BUZĂULUI, ÎN ZI DE SĂRBĂTOARE, SFÂNTA MARIA MARE!

0
259

Dacă vă plac legendele, dacă doriți să descoperiți peisaje uimitoare, sunteți așteptați luni, 15 august, începând cu ora 06:30 și până seara, la ora 20:00, să participați la o drumeție în Țara Luanei, la schiturile rupestre din Munţii Buzăului. Legendele din Țara Luanei sunt mai numeroase, nefiind însă confirmate de studiile ștințifice. Una dintre ele spune că în vremuri demult uitate, în Munții Buzăului domnea un rege bătrân și înțelept pe nume Luana, ale cărui cetăți atingeau vazduhul. Apărătorii cetăților viteji si netemători de moarte, luptau doar pentru dreptate. Cand era nevoie, regele le vindeca rănile vitejilor cu apele fermecate din Valea Izvoarelor.

Vrăjmașii împinși de pizmă, în care de foc, au doborât Soarele Luanei, Pământul s-a cutremurat, iar pe locul cetății, scoarța terestră a rămas pustiită, semne care se mai văd și astăzi. În Țara Luanei se află peșteri și grote fascinante, printre care se numără Aluniș, Agatonul Vechi, Agatonul Nou, Peștera lui Dionisie Torcătorul, Fundătura, Fundul Peșterii și Peștera lui Iosif. Recent, au fost găsite dovezi, care atestă faptul că peșterile din zonă au fost locuite încă din perioada preistorică.

Cercetătorii de la Muzeul Județean de Istorie Buzău au găsit în grota Fundul Peșterii, o serie de simboluri desenate pe pereți, despre care se presupune că sunt acolo de peste 4000 de ani!  Munții Buzăului adăpostesc o zonă plină de mister, încărcată de istorie și necunoscut, o regiune deosebita, unde se găsesc așezări rupestre, care datează din preistorie. Zona se remarcă prin existența a numeroase stânci și pietre încărcate de simboluri și semne străvechi, încă puțin cercetate. „Pietrele vii”, numite științific trovanți se spune că își schimbă forma și locația, unii dintre localnici spun că ar avea origini extraterestre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

58 + = 61