CE VITAMINE TREBUIE SĂ IEI DACĂ TE SIMŢI OBOSIT

0
246

Specialiştii recomandă o serie de vitamine, în cazul care starea generală de oboseală persistă mai multe zile.

Vitamina B12 pentru stimularea sistemului nervos

Vitamina B12 este în topul celor mai eficiente metode de tratare a oboselii. Cu un efect rapid şi acţiune predominant concentrată asupra funcţiilor creierului şi sistemului nervos, vitamina B12 anihilează starea de nervozitate şi lipsa de concentrare.

Vitamina C, un puternic antioxidant

Vitamina C este un alt supliment care te ajută atunci când te simţi obosit. Antioxidant puternic, vitamina C ajută organismul să facă faţă stresului, fiind implicată în producţia de hormoni antistres, responsabili cu combaterea stărilor de epuizare.

Magneziul, un pion principal în lupta contra oboselii

Magneziul este un mineral esenţial pentru buna funcţionare a organismului, care susţine tensiunea arterială normală şi sănătatea sistemului cardiovascular. Excesul de cortizol, apărut ca urmare a vieţii suprasolicitate, supuse epuizării, poate declanşa deficitul de magneziu în ţesuturi şi poate predispune la oboseală cronică.

Vitamina B9

Vitamina B9, cunsocuta şi sub denumirea de acid folic, este un compus  sintetic cu rol important în menţinerea sănătăţii. Organismul uman are nevoie de acid folic pentru a susţine activitatea cerebrală şi a lupta contra stării de oboseală, iar deficitul de acid folic poate fi însoţit de stări de irascibilitate, slăbiciune, depresie, confuzie, lipsă de concentrare şi epuizare.

Vitamina B6

Vitamina B6 accelerează metabolismul şi susţine sănătatea sistemului nervos şi circulator. Având capacitatea de a anihila hormonii de stres, vitamina B6 îmbunătăţeşte, implicit, starea de spirit, creşte nivelul de energie şi reduce senzaţia de oboseală cauzată de un stil de viaţă suprasolicitat.

Vitamina D

Vitamina D ajută la metabolizarea şi absorbţia calciului, susţine sănătatea oaselor şi creşte nivelul de energie. O persoană care suferă de deficit de vitamina D, pe lângă faptul că luptă cu dureri musculare şi fracturi osoase frecvente, se confruntă cu stări de insomnie, epuizare, modificări ale dispoziţiei şi stări de oboseală cronică.

Vitamina E

Vitamina E este un antioxidant puternic, esenţial organismului, care acţionează ca un agent de curăţare a radicalilor liberi şi susţine sistemul imunitar puternic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 3 =