CARTEA DE IDENTITATE A VEHICULULUI, TRIMISĂ PRIN CURIER

0
312

Cei ce merg la Registrul Auto Român  pentru a solicita eliberarea cărții de identitate a vehicului nu mai sunt nevoiți să se întoarcă acolo pentru a ridica documentul. Începând de săptămâna trecută, persoanele care solicită eliberarea documentului pot opta pentru expedierea acesteia la o anumită adresă specificată, prin intermediul unui serviciu de curierat rapid. Pentru a putea primi cartea de identitate a vehiculului la adresa indicată, cei interesați nu trebuie să plătească o taxă suplimentară impusă de RAR, ci doar taxa de curierat. Aceasta se plătește la primirea documentului. Concret, cei ce vor să scape de drumuri suplimentare la RAR sau de orele de așteptare acolo pot menționa pe cererea de activitate pe care o completează la sediul RAR faptul că doresc primirea cărții de identitate a vehiculului prin curier.

Proprietarii vehiculului trebuie, potrivit ghidului pus la dispoziție de RAR în acest sens, sa conecteze telefonul propriu la rețeaua Wi-Fi din respectiva reprezentanță RAR, să scaneze un cod QR, să aleagă reprezentanța în care se află, să introducă o serie de informații necesare curierului într-un formular -nume, prenume, număr de telefon, adresă,  și să confirme că, la livrarea documentului, plătesc curierului tariful afișat. După parcurgerea acestor pași, pe ecranul telefonului apare confirmarea înregistrării cu succes a comenzii. Curierul va livra documentul în maximum trei zile lucrătoare, termen care poate fi prelungit doar în situații excepționale, în care emiterea CIV este condiționată de răspunsul altor entități externe și nu depinde exclusiv de RAR.

De asemenea, în continuare e posibilă ridicare personală a cartii de identitate a vehiculului de la ghișeul reprezentanței RAR unde a fost solicitată eliberarea documentului. Registrul Auto Român precizează că acest nou serviciu a fost conceput în special în beneficiul clienților care nu au domiciliul în orașele reședință de județ, unde sunt situate de regulă reprezentanțele RAR, și care astfel au de parcurs distanțe mai mari pentru revenire. De asemenea, prin acest demers se decongestionează și zona de așteptare pentru clienți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + = 11