CEAIURI CARE TE HIDRATEAZĂ CEL MAI BINE

0
287

De mii de ani, oamenii au folosit infuziile naturale pentru a scăpa de o problemă de sănătate. Ei bine, obiceiurile se păstrează şi în ziua de azi. Dincolo de conținutul său de antioxidanți și de multiplele beneficii pentru sănătate pe care le poate oferi, atunci când oamenii nu sunt obișnuiți să bea apă, ceaiul poate ajuta la creșterea aportului de lichide pe parcursul zilei și, astfel, la menținerea unui organism bine hidratat.

CEAIUL ALB este unul dintre cele mai puțin cunoscute de pe piață, dar unul dintre cele mai benefice. Ceaiul alb este o sursă și mai mare de antioxidanți decât ceaiul verde. Aroma sa blândă o face o băutură răcoritoare excelentă, care este perfectă de băut în orice moment al zilei.

CEAIUL NEGRU are o aromă puternică și o culoare închisă. Frunzele suferă un proces prelungit de oxidare.

CEAIUL VERDE este unul dintre cele mai populare astăzi pentru puterea sa antioxidantă. În plus, datorită procesului său de oxidare a frunzelor, este bogat în catechine și soflavine, ceea ce previne uzura prematură a țesuturilor organismului. În plus, consumul acestuia este legat de o reducere a grăsimii corporale.

CEAIUL ROŞU este cel mai bun pentru a ajuta la combaterea retenției de lichide, potrivit unui studiu publicat în 2020. Are o aromă puternică, de pământ, și este greu de băut pentru mulți la început.

Motivele pentru care ar trebui să bei ceai în fiecare zi

  • Te ajută să fii mai productiv – Ceaiul conține cofeină într-o proporție mai mică decât cafeaua, asta înseamnă că nu are aceleași efecte secundare nervoase. De asemenea, promovează o vigilență mentală crescută și este eficientă în îmbunătățirea cogniției și a memoriei.
  • Este ușor de preparat – Este foarte simplu să faci o ceașcă de ceai, tot ce ai nevoie este o oală sau ceainic, frunze de ceai, apă fiartă și gata! Are o mulțime de beneficii pentru sănătăte. Antioxidanții din ceaiul verde, negru sunt foarte benefici pentru organism în general.
  • Păstrează oasele sănătoase – Consumul de ceai verde are un efect mare asupra sănătății oaselor, deoarece permite conservarea lor într-un mod mai bun, menținând o masă osoasă mai mare. În plus, ajută la reducerea riscului de a avea fracture osoase cauzate de osteoporoză.
  • Ajutor împotriva respirației urât mirositoare – Dacă oamenii suferă de halitoză sau respirație urât mirositoare, li se recomandă să bea ceai negru datorită componentelor sale chimice numite polifenoli, aceștia încetinesc formarea bacteriilor care provoacă placa bacteriană. Polifenolii scad nivelurile de producere a acidului, ceea ce permite prevenirea bolilor parodontale.
  • Ajutor împotriva alergiilor – Când oamenii se confruntă cu o alergie din cauza vremii, idealul este să începi ziua cu o ceașcă de ceai de urzică. Frunzele de urzică liofilizate pot îmbunătăți ușor simptomele alergiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

23 + = 29