PASIUNE PENTRU CULOARE

0
383

Desenează de când se știe, iar picturii i s-a dedicat neîncetat încă din primii ani ai copilăriei. Așa poate fi descris, în câteva cuvinte, artistul plastic buzoian Emil Ciubotaru, cel care, în ultimele trei decenii, a participat cu lucrări la zeci de expoziții de artă din țară și străinătate. Economist de profesie, absolvent de colegiu „Hasdeu” și A.S.E. București, Emil Ciubotaru nu a renunțat nicio clipă la pasiunea sa din copilărie, pictura. Artistul buzoian își amintește perfect cum a început să îndrăgească desenul și, mai apoi, pictura.

Pe Emil Ciubotaru l-am găsit pictând, în atelierul său inedit din noul sediu al Asociației Meșterilor Populari și Artiștilor din Buzău, aflat chiar în centrul orașului. De altfel, artistul pictează „la vedere”, așa că oricine are drum în zona Palatului Comunal îl poate vedea la lucru. Artistul plastic buzoian, în vârstă de 55 de ani, are câteva teme preferate dar și o tehnică pe care o folosește frecvent. Ca în mai toate profesiile, pandemia a dat peste cap și planurile artistului plastic buzoian.

Cu toate acestea, Emil Ciubotaru și-a păstrat vie pofta pentru pictură, însă temele abordate au fost altele decât cele din vremurile de dinaintea pandemiei. În prezent, câteva zeci de lucrări ale artistului plastic Emil Ciubotaru sunt expuse la sediul Asociației Meșterilor Populari și Artiștilor din Buzău. De altfel, la „Galeria Atelier Art” este amenajată o adevărată expoziție de artă, cu vânzare, fiind etalate operele a peste 15 creatori populari din județ. Sunt expuse ii, obiecte de podoabă, tablouri, diferite obiecte confecționate din piele și chiar elemente de artă decorativă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 32 = 37