MOMENT ISTORIC ASTĂZI, LA BUZĂU

0
253

Moment important astăzi, în municipiul Buzău. La sediul Consiliul Județean Buzău a avut loc semnarea primelor contracte de execuție a tronsonului Ploiești-Buzău din Autostrada Moldovei, A7. Primul contract este cel de finanțare pentru toți cei 63 de km ai sectorului de Autostradă Ploiești-Buzău, cu o valoare de peste 3,8 miliarde de lei (fără TVA). Al doilea contract este cel pentru construcția Lotului 2 al acestei autostrăzi, cuprins între Mizil și Pietroasele. Lotul are 28,35 de km.

La eveniment au fost președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, vicepremierul Sorin Grindeanu, ministru al Transporturilor, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, alți parlamentari PSD de Buzău și primarii din localitățile din județul Buzău, pe unde va trece această autostradă, ambasadorul Bulgariei în România alături de o delegație numeroasă, reprezentanții Companiei Naționale pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR),  precum și reprezentanți ai firmelor desemnate să construiască primele două loturi ale tronsonului Buzău – Ploiești.

Imediat după semnarea contractelor președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu a declarat că o promisiune a devenit, în sfârșit realitate: ,,O poveste și o promisiune de foarte mulți ani, Autostrada A7, Autostrada Moldovei deja e realitate, nu mai e promisiune electorală, este un fapt, e finanțată. Vorbim despre peste 300 de kilometri și astăzi se semnează contractul pentru primul lot, urmând ca, până la finalul anului 2023 să se semneze absolut toate.”

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, le-a cerut reprezentanților Companiei Naționale pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere ca, până la sfârșitul acestui an, toate contractele să fie semnate: ,,N-o să aștept sfârșitul anului 2023 pentru semnarea de contracte. Până la sfârșitul acestui an trebuie să se semneze toate cele 13 contracte pentru A7, astfel încât să existe 4 ani de execuție și să fie gata lucrările până în 2026. Toate contractele sunt pe roșu, ceea ce înseamnă direct execuție. Bacău – Pașcani aștept să fie semnat mai repede decât borna din PNRR”.

La rândul său, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat că momentul de astăzi va rămâne în istorie, deoarece A7 va avea un rol decisiv în dezvoltarea economică a Moldovei: ,,Ziua de 7 iunie va rămâne în istoria acestei comunități și în amintirea și sufletul buzoienilor pentru că nu e puțin lucru ce s-a întâmplat azi aici. Cu adevărat un moment istoric, pentru că mult s-a discutat în ultimii 30 de ani despre infrastructura mare din Moldova și din păcate puțin s-a făcut. Moldova are nevoie de investiții, iar după 2 ani se semnează contractul de lucrări și, foarte important, contractul de finanțare pentru toate cele 3 loturi.  Îi felicit pe toți cei care au contribuit la acest rezultat”.

Asocierea de constructori români și bulgari care a câștigat contractul, cu o valoare de 1,24 de miliarde de lei (fără TVA), trebuie să finalizeze lucrările în 20 de luni. Întreaga autostradă Ploiești-Buzău este formată din 3 loturi: Lotul 1 (Dumbrava – Mizil): 21 de km;  Lotul 2 (Mizil – Pietroasele): 28,35 de km și Lotul 3 (Pietroasele – Municipiul Buzău): 13,90 km.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rezolvă Captcha 39 + = 48