EVENIMENTE CULTURAL-EDUCAȚIONALE PENTRU COPII ȘI TINERI 1, 4 ȘI 5 IUNIE

0
89

Primăria Municipiului Buzău prin Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman” continuă primul festival dedicat publicului tânăr din Municipiul Buzău. Festivalul AN-TAN-TEse află anul acesta la a doua ediție și adună peste 40 de artiști și facilitatori din domeniul educațional. Festivalul AN-TAN-TE se desfășoară pe 4 și 5 Iunie în 3 locuri din oraș: Parcul Tineretului, Parcul Marghiloman șiBulevardul Nicoale Bălcescu. Festivalul AN-TAN-TE debuteazăcu o pre-sesiune  pe 1 IUNIE , alături de proiectul Școala Din Parc. Ziua Copilului va fi sărbătorită printr-o serie de activități educative și distractive în parcul Crâng, pe bulevardul Nicolae Bălcescu, în parcul Tineretului și parcul Marghiloman.

Activitățile din parcul Crâng, de 1 iunie, sunt organizate împreună cu Clubul Sportiv Municipal Gloria Buzău și alți parteneri. Părinții și copiii sunt invitați să participe la spectacolele și atelierele ce vor avea loc în aer liber. Programul include activități diverse, spectacole de teatru, jocuri interactive pentru copii, concursuri, ateliere de gastronomie, ateliere de picture, atelierele susținute de către Asociația Meșterilor Populari Buzău. Anul acesta festivalul include și o zonă de promenadă urbană (Bulevardul N. Bălcescu), unde cei mici se vor putea bucura de spectacole de stradă, artiști stradali, păpuși uriașe, muzică live, caricaturiști și multe ateliere dedicate copiilor.

Totodată, festivalul își propune să revitalizeze puncte importante din oraș și săle transforme în locuri de petrecere a timpului liber prin intervenție culturală. Acest concept este o noutate pentru Municipiul Buzău. În multe țări din Europa, se întâmplă de foarte mult timp ca zone care într-o anumită perioadă a anului devin spații pietonale, să fie transformateîn adevărate nuclee pentru artă socială sau comunitară. Organizatorii își propun ca acest lucru să devină o obișnuință în viitor și această zonă pietonală de pe Bulevardul N. Bălcescu să devină o atracție pentru artiștii buzoieni și nu numai.

Pe lângă spectacolele invitate și activitățile propuse în cadrul festivalului vor exista și evenimente conexe, cursuri de educație prin teatru cu faciliatorii din  Buzău, expoziție –Muzeul Itinerant Perpetuum Țăndărică, discuții Q&A cu artiștii invitați. Festivalul AN-TAN-TEaduce în fața publicului buzoian spectacole de teatru pentru copii, spectacole de circ contemporan, spectacole de dans contemporan, ateliere practice, concursuri, treasure hunt-vânătoare de comori, concerte, muzică live, animatori pe picioroange, statui vivante, concursuri cu premii și multe surprize.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 1 =