INVESTIȚIILE CONTINUĂ ÎN BUZĂU

0
324

Finanțarea proiectului european de reabilitare a bulevardelor Unirii și Industriei, precum și a străzii Transilvaniei, este pusă în pericol după ce un cetățean a formulat un denunț penal în care acuză o fraudă în derularea respectivului proiect. Situația îi îngrijorează pe mulți buzoieni, speriați că orașul ar putea rămâne blocat, timp de câțiva ani, într-un imens șantier. Primarul Constantin Toma spune însă că a primit asigurări de la reprezentanții firmei care execută lucrările, respectiv concernul austriac Strabag, că lucrările vor continua.

În același context, municipalitatea ia în serios și varianta de a tăia fonduri de la alte lucrări de investiții programate pentru acest an pentru a acoperi costurile finalizării proiectului Unirii-Industriei-Transilvaniei. Cele spuse de primarul Buzăului sunt confirmate și de realitatea din teren. Muncitorii de la Strabag se află la lucru pe șantierul de pe B-dul Unirii, acolo unde se montează pavele pe trotuare și  repară porțiunile unde acestea, în toamnă, au fost montate greșit.

În ultimele zile, mai muilți politicieni de vârf ai PSD Buzău au postat mesaje de susținere a lui Constantin Toma. În apărarea edilului Constantin Toma a sărit, joi, chiar și președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, cel despre care se spune că nu are o relație tocmai bună cu primarul municipiului reședință de județ.

Săptămâna trecută, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a comunicat Primăriei Buzău faptul că Autoritatea de Management a Programului Operațional Regional suspendă plățile pentru proiectul menționat până când organele de urmărire penală vor finaliza investigațiile impuse de denunțul respectiv sau „până la pronunțarea deciziei definitive a instanței privind caracterul penal sau nepenal al faptei incriminate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 3 =