SURSE VEGETALE IMPORTANTE DE VITAMINA B6

0
360
Sursa foto:previews.123rf.com

Pentru specialiștii în nutriție, vitamina B6 nu reprezintă un element organic solubil oarecare din complexul vitaminic B, ci este unul dintre cei mai importanți nutrienți care se întâlnesc în corpul uman. Vitamina B6 îndeplinește un rol crucial în multe reacții chimice ce se desfășoară în organism, fiind implicată printre altele în crearea anticorpilor, adică în consolidarea funcției imunitare.

AVOCADO – chiar dacă nu se distinge între fructe printr-o savoare ieșită din comun, avocado este un produs care garnisește salatele cu multe vitamine trebuincioase. Nu uita, însă, că deține și destul de multe calorii și grăsimi, încearcă dar să nu întreci măsură!

SPANACUL – într-o porție de spanac se ascunde circa 21% din cantitatea zilnică necesară de vitamina B6. Cu atâtea exemple în desene animate, nu ar trebui să-ți vină greu să-i convingi pe cei mici de importanța alimentului.

CARTOFII – Prezența cartofilor printre sursele veritabile de vitamina B6 nu trebuie să surprindă. Preparați la aburi sau copți, tuberculii furnizează, asemenea spanacului, până la 21% din cantitatea necesară de vitamina B6.

MAZĂREA – Mazărea verde este o bună sursă de acid folic și vitamina B6. Acești doi nutrienți reduc înmagazinarea unui produs metabolic numit homocisteina, o moleculă periculoasă ce poate determina osteoporoza.

SPARANGHELUL – În limba latina sparanghel înseamnă “medicament” și, desigur, nu întâmplător. Bogat în vitamina B6, sparanghelul contribuie la îmbunătățirea puterii de concentrare și capacității de gândire. Nu în ultimul rand, sparanghelul activează în creier hormonii fericirii.

CONOPIDA – La fel ca broccoli, conopida este cea mai delicioasă și folositoare atunci când este consumată în stare crudă. Pentru a căștiga o extra cantitate de vitamine, poți amesteca piureul de conopidă cu piure de cartofi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 23 = 27