5 PLANTE MEDICINALE CARE ȚIN BOLILE LA DISTANȚĂ

0
283

La fiecare început de primăvară, persoanele sensibile se confruntă frecvent cu dureri de cap, probleme reumatice, cardiace și respiratorii, dar natura ne sare mereu în ajutor, deoarece primăvara înfloresc primele plante medicinale cu multiple efecte terapeutice

RUSCUȚA DE PRIMĂVARĂ

Ruscuța de primăvară este folosită atât ca plantă decorativă, cât și ca plantă medicinală, fiind recunoscută pentru proprietățile sale cardiotonice, diuretice și calmante. Totuși, fiind o plantă toxică, rușcuța de primăvară se administrează doar la recomandarea medicului. În caz de adminstrare necorespunzătoare, planta poate avea efecte secundare (diaree, vărsături, pierderea poftei de mâncare, halucinații, vedere încețoșată, accelerarea pulsului).

PĂPĂDIA

Păpădia este cunoscută drept una dintre cele mai puternice plante detoxifiante și totul se datorează principiilor amare care tonifică ficatul obosit. Totodată, plantă stimulează activitatea rinichilor, a intestinelor și are un rol esențial în eliminarea toxinelor. Păpădia se recomandă ca medicament în toate bolile unde există un dezechilibru glandular. Astfel, ceaiul de păpădie se recomandă în: obezitate, în boli de ficat, mărind secreția biliară, normalizează circulația sângelui, mărește pofta de mâncare la convalescenți, are acțiune diuretică, sporind cantitatea de urină în 24 de ore. Prin diureza pe care o produce, face ca toxinele din corp să se elimine și ajută indirect în eczeme și alte boli de piele, în gută, reumatism și aterosleroză.

CIUBOȚICA CUCULUI

Ciuboțica cucului este una din primele plante care înfloresc primăvara și are proprietatea de a fluidifica secrețiile bronhice și de a ușura eliminarea lor, recomandându-se în bronșite și pneumonii.

PODBAL

Una din primele flori ce apar primăvara timpurie este podbalul. Această plantă era apreciată încă din Antichitate pentru calitatea să de a te scăpa de tuse. Frunzele de podbal sunt utile în afecțiunile aparatului respirator, cum ar fi emfizemul pulmonar, bronșită cronică, astmul bronșic, silicoză. De asemenea, este recomandată și în bolile hepatobiliare, dispepsii, plăgi și ulcerații ale pielii, este un bun diuretic natural și, la nevoie, un sedativ de nădejde.

URZICA

Urzica este cunoscută pentru acțiunea să diuretică, dar are și efecte antiinflamatoare, sedative și expectorante. Este indicată și în tulburările de ciclu menstrual, tulburări la menopauză, arsuri intestinale, diaree și sângerări nazale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 63 = 67