CELE MAI IMPORTANTE BENEFICII ALE RIDICHILOR

0
395

Ingredient nelipsit dintr-o salată de primăvară, ridichea roșie acționează și ca un medicament. Un adevărat complex de vitamine, minerale și substanțe nutritive,  această legumă ajută organismul să lupte cu unele boli. Iată câteva remedii cu această legumă:

Plămâni

Pentru afecțiunile plămânilor, se face o cură cu ridichi roşii: se mănâncă minimum 10 ridichi pe zi, în salată cu ceapă verde. Ridichile roşii au o acţiune antiinfecţioasă remarcabilă şi favorizează degajarea căilor respiratorii, prin expectoraţie. Eficienţa tratamentului creşte dacă se adaugă şi frunzele de ridichi, care au efecte vitaminizante şi detoxifiante.

Migrene

Substanţele conţinute de ridiche calmează stările de excitaţie cerebrală şi au acţiune extrem de favorabilă asupra digestiei. Atunci când apar dureri de cap însoţite de vomă, regurgitaţii amare în gură, stare de inapetenţă şi greaţă, se consumă 2-3 ridichi crude pe stomacul gol. Efectul va apărea în maxi-mum 20-25 de minute.

Ficat

Ridichile roşii sunt drenoare hepatice, stimulează secreţia de bilă şi ajută la eliminarea ei. Primăvara, toţi cei care suferă de ficat şi de bilă ar trebui să facă o cură cu ridichi roşii, consummate pe stomacul gol, înainte de masă, ca aperitiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 69 = 70