LEACURI NATURISTE PENTRU BOLILE DE PRIMĂVARĂ

0
265

Primăvara mult așteptată nu vine doar cu frumusețea naturii care reînvie, ci și cu unele neplăceri privind sănătatea. Oscilațiile de temperatură și polenul plantelor dau de furcă multora din noi. Pentru că anumite boli și alergii se acutizează în această perioadă, iată cum le tratezi pe cele mai frecvente dintre ele!

ANEMIA

Anemia se tratează foarte eficient cu două leacuri simple: urzicile şi gălbenuşul de ou. Urzicile se folosesc în ure de minimum două săptămâni, perioadă de timp în care se consumă zilnic, de preferinţă fierte, pentru a fi uşor de digerat. Ideal ar fi ca în fiecare zi să se mănânce măcar 150 de grame de urzici. În paralel, cura cu gălbenuş de ou crud durează vreme de minimum două săptămâni, timp în care se mănâncă două gălbenuşuri de ou dimineaţa, de preferinţă împreună cu urzicile.

AVITAMINOZA

Aceasta este altă problemă care apare în anotimpul cu cea mai săracă alimentaţie în vitamine. Pentru a compensa deficitul vitaminelor A, C, E, PP şi din complexul B, foarte folositor este un mic cocktail: într-un borcan puneți de seara trei linguriţe de cătină şi trei linguriţe de măceşe măcinate, peste care adăugați jumătate de litru de apă de izvor. Se lasă la macerat la temperatura camerei până dimineaţa, când se adaugă puțină miere şi apoi se bea ca aperitiv. Important este să se consume şi pulberea rămasă pe fundul vasului.

IMUNITATEA

Și imunitatea ne este serios încercată în primele două luni de primăvară. Pentru a vă întări rapid imunitatea, încercați un leac de sezon, din muguri şi mlădiţe de mesteacăn. Este vorba despre un macerat în glicerină şi alcool: Betula alba sau Betula pubescens. Se iau de trei ori pe zi câte 30-40 de picături, în cure de minimum o lună.

RINITA ALERGICĂ

Începe odată cu polenizarea, în luna aprilie, şi ține până vara. Leacul îl reprezintă mugurii de coacăz negru. Din acest macerat se administrează câte 30 de picături de patru ori pe zi, în cure de patru săptămâni, cu două săptămâni de pauză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 51 = 52