SUSPICIUNI INFIRMATE

0
298

Lipsa de încredere în autorități îi determină pe mulți români să fie precauți în ceea ce privește autorecenzarea on-line. Chestionarul este structurat pe mai multe secţiuni şi, pe lângă întrebări legate de studiile absolvite, ocupație, venituri, este inclusă chiar și o întrebare legată de efectele pandemiei.

Există români care se tem că datele inserate în chestionar pot fi accesate de către indivizi cu intenții nu tocmai bune. Autoritățile dau asigurări, însă, că datele personale vor rămâne confidențiale. Totodată, unii dintre români cred că datele declarate la recensământ ar putea fi folosite de către primării pentru impozitarea unor bunuri deținute și nedeclarate până acum.

Autoritățile din domeniu neagă ferm și această posibilitate! Datele obținute la recensământ sunt folosite pentru calcularea indicatorilor la nivelul european. Anumite fonduri europene sunt distribuite în raport cu populația unei anumite comunități. Localitățile pot să primească fonduri de la guvern, sau europene, în funcție de populația rezidentă, pe care noi o calculăm cu ocazia recensământului.

De aceea, pentru edilii municipiilor și orașelor, recensământul din acest an are o miză cu totul specială.Cine refuză să participe la recensământ riscă sancțiuni. Amenzile date pleacă de la 5.000 de lei. De știut că persoanele care se autorecenzează on-line pot beneficia de o zi liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here