ÎNVĂȚAȚI SĂ RESPECTE LEGEA

0
543

Zeci de elevi din Râmnicu Sărat au demonstrat că spiritul civic și respectarea legii sunt valori esențiale în societate. Este vorba despre 39 de elevi ai claselor a VII a din cadrul Școlii Gimnazile ,,Vasile Cristoforeanu”, care, sub coordonarea a 7 cadre didactice, au participat la un concurs organizat de Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Buzău. Concursul interjudețean face parte din proiectul ,,Respect legea! Respect viața!”, care se află la ediția a V-a. Șase dintre elevi au fost premiați de polițiștii buzoieni.

Elevii clasați pe primele 3 locuri vor forma o echipă ce va reprezenta judeţul Buzău la etapa finală a concursului, care se va desfășura chiar, vineri, 25 martie, în județul Dâmbovița, la Muzeul Naţional al Poliției Române. Concursul a constat în susţinerea a 3 probe: un test grilă, rezolvarea unui puzzle de tip cuvinte încrucișate și un test fulger cu întrebări de legislaţie, adaptate vârstei copiilor, dar şi din alte domenii tangenţiale activităţii poliţieneşti.

Premiile acordate elevilor au fost oferite cu implicarea Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual. Prin această acțiune, poliţiştii au urmărit promovarea respectului față de lege, echitatea socială și atitudinea civică în rândul elevilor. De asemenea, având în vedere aniversarea celor 200 de ani de atestare documentară a Poliției Române, concursul a urmărit şi promovarea instituției, respectiv a profesiei de polițist.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

61 + = 71