PLAFONAREA TARIFELOR LA GAZE ȘI ELECTRICITATE, TIMP DE UN AN

0
271

Tarifele la electricitate și gaze vor fi plafonate și compensate până în 2023. Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că Guvernul va adopta săptămâna aceasta un set de măsuri de contracarare a efectelor generate de creșterea prețurilor, care include și plafonări și compensări ale prețurilor la energia electrică și gaze naturale. Populația va plăti, de la 1 aprilie, timp de un an de zile, cel mult 0,8 lei pe kw/h la energie electrică și 0,31 lei la gaze naturale.

Cu excepția marilor consumatori, care vor avea pachete dedicate de ajutor de stat, companiile românești vor beneficia de un tarif fix, la energia electrică și gaze naturale. Atât populația cât și micile companii și instituțiile publice beneficiază în prezent de aceleași tarife plafonate la gaze și electricitate, măsură care se aplică până la 31 martie.

Prim-ministrul a adăugat că Guvernul are discuţii cu Comisia Europeană pentru a continua şi în acest an sprijinul acordat marilor consumatori, precum combinatele chimice sau cele din industria de prelucrare de materii prime. Mai mult, România va  cere realocarea fondurilor rămase necheltuite din programele europene anterioare destinate economiei românești, pentru a putea interveni în ajutorul mediului de afaceri, al întreprinderilor românești.

Şeful Executivului a reiterat, totodată, că România este bine aprovizionată din punct de vedere alimentar, precizând că este în permanentă legătură cu ministrul Agriculturii şi cu producătorii români de alimente și reprezentanţii reţelelor marilor magazine. Potrivit acestuia, țara noastră este bine aprovizionată, iar stocurile asigură toate bunurile de care avem nevoie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 73 = 78