GALERIE FOTO ȘI VIDEO: APROAPE 400 DE HECTARE FĂCUTE SCURM ÎN CEL MAI PUTERNIC INCENDIU DE VEGETAȚIE USCATĂ ÎNREGISTRAT ÎN JUDEȚUL BUZĂU

0
464

Incendiul, izbucnit pe raza localității Beceni, a fost anunțat sâmbătă, în jurul orei 14.00. La locul respectiv s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Beceni, iar în urma recunoașterii, ce indica inițial o suprafață de ardere de peste 150 de hectare, forțele prezente la fața locului au fost suplimentate cu personal din cadrul Detașamentului de Pompieri Buzău și din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Sărat.

În decursul a aproape 10 ore, pompierii buzoieni au acționat continuu pentru stingerea focarelor, ce s-au întins, din cauza condițiilor meteo favorizante, pe raza mai multor localități cum ar fi Beceni, Gura Dimienii, Valea Parului, Dogari, Florești, și au cuprins în total o suprafață aproximativa de 400 de hectare. Pentru gestionarea situației, în cadrul misiunii au fost angrenate: o autospecială de stingere cu apă și spumă, un ATV, 3 autospeciale de transport personal, iar pentru că terenul era greu accesibil, la intervenție au participat 2 ofițeri și peste 20 de subofițeri echipați cu mijloace de primă intervenție, turbosuflante și atomizoare portabile, ce au putut fi transportate către zonele țintă.

Acestora li s-au alăturat și membrii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din câteva localități. După aproape 10 ore flăcările au fost stinse, iar iar forțele de intervenție s-au retras la bază. Anunțul a fost făcut de prefectul de Buzău, Daniel Țiclea, care a fost prezent pe teren și a monitorizat intervenția de la Beceni. Acesta a fost cel mai puternic incendiu de vegetație uscată înregistrat în județul Buzău, de la începutul anului. Acum, pompierii urmează să stabilească cine se face vinovat de dezastrul de la Beceni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

31 + = 37