SANCȚIUNI MAI DURE PENTRU ȘOFERII INDISCIPLINAȚI

0
295

Legislația rutieră se înăsprește, iar în acest sens Guvernul introduce noi reguli și sanctiuni pentru nerespectarea acestora. Comportamentul agresiv la volan va fi pedepsit, iar pentru depăşirea cu peste 70 km/h a limitei legale de viteză, permisul se suspendă pentru 120 de zile. Potrivit proiectului șoferii care au, la un moment dat, un comportament  agresiv în conducerea vehiculelor pe drumurile publice, pot primi o amendă de până la 725 de lei și suspendarea permisului pentru o perioadă de 30 de zile.

Dacă în urma acestui comportament se produce și un accident de circulație din care rezulta avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale, amenda poate fi de până la 1.160 de lei și reținerea permisului pentru 60 de zile. Și circulația pe autostrăzi va fi reglementată, în sensul creșterii cuantumului amenzilor, dar și în ceea ce privește sancțiunile complementare.

Astfel, dacă până acum șoferii care circulau nejustificat pe banda de urgență a autostrăzii primeau un maxim de 725 de lei amendă, acum aceasta poate ajunge până la 2.900 de lei. Cele 3 puncte de penalizare pe care le primeau pentru acesta contravenție, vor fi înlocuite cu reținerea permisului pentru 90 de zile. Fără permis de conducere, timp de 120 de zile, vor rămâne și șoferii care, pe autostradă, vor executa manevre de întoarcere sau de mers înapoi, care circulă pe celalalt sens sau traversează de pe un sens de circulație pe celălalt prin zonele interzise.

Tot fără dreptul de a conduce, timp de 3 luni , vor fi și șoferii care nu respectă regulile la trecerea la nivel cu calea ferată. În prezent sancțiunea este de 90 de zile. Amenzi și sancțiuni mai mari vor primi și conducătorii auto care depășesc neregulamentar, nu acordă prioritate sau care  depășesc cu peste 70 km/h limita legală de viteză. Pentru această ultimă contravenție perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se majorează la 120 de zile.

În cadrul aceluiași proiect se reglementează și interdicţia de a conduce un vehicul pe drumurile publice din România, urmare a condamnării penale pentru săvârşirea unor infracţiuni la regimul rutier pe teritoriul României, pentru titularul de permis de conducere emis de o autoritate străină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 39 = 48