GROAPĂ ECOLOGICĂ DE GUNOI, CU BANI EUROPENI

0
353
Foto cu caracter ilustrativ

2022 este anul când, după o așteptare de peste zece ani, în județul Buzău ar putea începe amenajarea unui depozit ecologic pentru deșeurile menajere! Investiția face parte din noul Master plan de management al deșeurilor menajere, implementat de Consiliul Județean Buzău, cu bani europeni.

În ultima ședință din 2021, Consiliul Județean a aprobat un proiect referitor la terenul pe care să fie amenajate gropile ecologice de gunoi. Potrivit documentului, rampele ar urma să fie amenajate la marginea comunei Poșta Câlnău.

Toate localitățile din județ sunt déjà înscrise în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară și au căzut de acord să se implice în implementarea Master planului. Proiectul, finanțat de Comisia Europeană, ar urma să fie implementat în maximum doi ani.

Pe lângă realizarea unui depozit ecologic pentru deşeuri menajere, Master planul de gestionare a deșeurilor menajere mai prevede amenajarea unei staţii de tratare mecano-biologică, a unei staţii de compostare a deşeurilor şi a unei stații de sortare a deşeurilor, toate urmând a fi amenajate pe teritoriul comunei Poşta Câlnău.

Autoritățile județene au mai încercat, în urmă cu zece ani, să implementeze un master plan de gestionare a deșeurilor, tot cu bani europeni. Demersul a fost însă sortit eșecului, deoarece mai multe primării din județ s-au retras din proiect, finanțarea europeană fiind suspendată.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 87 = 89