SE REIAU CURSURILE, CU TEZE MAI PUȚINE

0
322

Aflați în vacanță forțată de două săptămâni, 3 milioane de copii vor începe de luni cursurile școlare. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu , a declarat  că abia vineri se va stabili dacă școala începe cu prezența fizică sau on-line. În luarea unei deciizii în acest sens se va ține cont de evoluția pandemiei, adică de rata de infectare,  dar și de rata de vaccinare la nivelul școlilor.

Conform datelor furnizate de Ministerul Educației, puțin peste 300 de mii de elevi sunt vaccinați, adică doar 25% din numărul elevilor eligibili pentru imunizare. Autoritățile au pregătit și alte schimbări pentru acest an școlar. Numărul de teze fost redus la două, pentru toți elevii de gimnaziu, inclusiv cei de a VIII-a, iar pentru cei de  liceu de la 4  teze la 3.

Practic, elevii din clasa a 8-a vor da teze doar la limba română și matematică, de altfel, materiile la care vor susține și Evaluarea Națională. Aceleași discipline rămân și pentru elevii de la liceu, plus încă o teză la o materie obligatorie în funcție de profil și specizaliare.

Tezele  vor putea fi susținute începând cu 6 decembrie. Rămâne la aprecierea fiecărui cadru didactic să stabilească perioada optimă de susținere a tezelor în așa fel încât fiecărui elev să îi rămână la dispoziție o perioadă de timp în care să își poată corecta rezultatele în cazul în care aceste nu au fost satisfăcătoare.

Materia pierdută de elevi în aceste două săptămâni de vacanță forțată de pandemie va fi recuperată în ianuarie, iar mediile se vor putea incheia si cu doua note. Ministrul Educației a mai anunţat că  până săptămâna viitoare vor ajunge în școli și testele pe baza de salivă, pentru depistarea Sars Cov 2. Ministerul a promis în jur de 70 de milioane de teste.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

52 + = 61