PREGĂTIRI DE VACANȚĂ, ÎN PLIN VAL 4 AL PANDEMIEI

0
328

În plin val patru al pandemiei, tot mai mulți români se pregătesc să plece în vacanță în afara țării. Unele agenții turistice au epuizat deja pachetele pentru Crăciun și Revelion pentru unele destinații. Prețurile sunt însă mai mari ca anul trecut, pe fondul cererii în creștere la nivel internațional. Specialiștii în turism avertizează că există riscul anularii zborurilor și recomandă să nu plecăm în vacanță fără asigurări de călătorie care să acopere și riscul Covid.

Datele agențiilor arată că cererea pentru pachetele turistice de sărbători a crescut cu 40% în octombrie, față de septembrie. Kenya, Republica Dominicană și Mauritius sunt destinațiile cele mai căutate pentru Crăciun și Revelion. Pentru alte țări, biletele s-au și epuizat. Un sejur cu zbor charter către Emiratele Arabe Unite costă de la 690 de euro, de persoană. Pentru Mauritius sau Mexic, prețurile încep de la 1.100 de euro și pot să ajungă și la 1.800 de euro.

Față de anul trecut, toate sunt mai scumpe, pentru că biletele de avion s-au scumpit în medie cu 30%-50% din cauza scumpirii petrolului. Cererea crește și în contextul în care există riscul schimbării condițiilor de intrare în țara de destinație. Dar și cel de suspendare a zborurilor, printr-o decizie administrativă, în funcție de evoluția crizei sanitare. Dacă turistul nu mai poate pleca din țară pentru că se închide țara sau se anulează zborul, agenția de turism îi va oferi întotdeauna o compensare, în principal prin reprogramare sau chiar o altă destinație.

Specialiștii în turism recomandă asigurările de călătorie care să acopere și riscul Covid. Daca incheiem o poliță  de tip Storno putem  să recuperăm banii în situația în care ne îmbolnăvim și nu mai putem pleca în vacanță. Asigurarile de călătorie acoperă carantinarea sau spitalizarea în țara de destinație.

Când vine vorba despre destinațiile de vacanță, din țară,  cei care îndrăznesc să-și facă totuși planuri pentru sărbători caută în primul rând siguranță. Patronii de hoteluri  si pensiuni spun că turiștii sună mai ales pentru a se interesa de posibilitățile de anulare sau de modificare a unei eventuale rezervări. Așa că proprietarii se pregătesc și pentru situațiile în care turiștii nu vor putea veni. Prețurile au rămas, în mare parte, la același nivel ca anul trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

79 + = 88