LOCALNICI REVOLTAȚI

0
395

Probleme mari cu furnizarea apei potabile, în câteva sate din județul Buzău, din cauza caniculei! Sunt afectate peste 300 de familii din comuna Cernătești, racordate la rețeaua Companiei de Apă Buzău. Dacă pentru băut, sătenii cumpără apă plată, pentru spălat și alte întrebuințări în gospodărie, fac rezerve în găleți și butoaie atunci când ajunge până la ei, adică foarte rar.

Sătui să tot facă reclamații la furnizorul de apă, câteva zeci de localnici din satele vitregite au organizat un protest în fața primăriei comunei Cernătești. Ei vor ca autoritățile locale să pună presiune pe operatorul regional de apă astfel încât să le rezolve mai repede problema. Reprezentanții Companiei de Apă recunosc că situația din satele Manasia și Aldeni este gravă și spun că sunt în căutarea unei soluții pentru ca oamenii să primească apă cât mai repede.

Ei dau vina pe localnicii care, în această perioadă, folosesc apa la irigat. Situația este cu atât mai dificilă cu cât pe raza celor două sate nu sunt nici fântâni de la care oamenii să se poată aproviziona cu apă. În perioada imediat următoare, și alte localități de pe Valea Slănicului ar urma să primească apă cu porția, cu program.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 2 =