PLANUL DE DEZVOLTARE LOCALĂ MERGE ÎNAINTE

0
564

Programul Judeţean de Dezvoltare Locală, iniţiat de președintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, nu mai este doar un proiect, ci este la un pas de a se concretiza. Liderii de grup ai partidelor reprezentate în Consiliul Judeţean s-au declarat de acord cu acest plan, urmând ca Programul de Dezvoltare Locală să fie lansat în luna august.Programul va permite finanțarea proiectele derulate de primăriile din tot judeţul, dar în special de localităţile mici, fără bugete mari şi cu posibilități limitate de investiţii.

Pe modelul PNDL, Consiliulul Judeșean Buzău îşi propune dezvoltarea unui buget care să susţină finanțarea unor proiecte în comunități, fiecare beneficiar având obligaţia să suporte o cotă parte din investiții. Astfel, toate unităţile administrativ teritoriale din judeţ vor încheia parteneriate cu Consiliul Judeţean şi vor constitui un fond comun. La acest fond de finanţare vor contribui toate localităţile, urmând ca cea mai mare contribuţie să o aibă Consiliul Judeţean.

Programul Judeţean de Dezvoltare Locală ar urma să se desfășoare pe o durată de trei ani. Programul țintește finanţarea unor investiții din domenii diverse precum educaţie, sănătate, cultură, culte,  sport, energie termică şi electrică, apă-canalizare, iluminat public, salubrizare, transport și drumuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 11 = 20