LUCRĂRI DE BAZĂ ÎN GRĂDINĂ, PRIMĂVARA

0
375

Se pare că anotimpul rece a trecut, iar primăvară ne îmbrățișează cu căldură sa, încetul cu încetul. Primul lucru la care ne gândim atunci când se topește zăpadă este că trebuie să începem să pregătim grădina de primăvară. Dacă nu știi ce să faci, iată un mic ghid pentru lucrările din grădină, cu ce e de făcut în curtea casei.

Curățați curtea! 

După ce zăpadă s-a topit în totalitate și pământul este relativ uscat, începeți să strângeți crengile din curte, frunzele căzute și toate gunoaiele de pe sol pentru a pregăti solul de primăvară.

Replantați gazonul! 

Folosiți o greblă pentru a aerisi pământul. Amestecați o găleată de pământ cu semințe de gazon și împrăștiați totul prin curte. Puteți să aplicați această procedura doar pentru anumite spații din curtea voastră. Folosiți greblă pentru a amesteca semințele cu solul și udați spațiul respectiv cu apă.

Curățarea pomilor!

Dacă ați avut pâslă sau alte materiale pentru a proteja copacii, este timpul să le îndepărtați. Această protecție pentru pomi nu face bine plantelor pe timp de vară deoarece nu permite aerului să circule, dar nici apei să ajungă până la rădăcină.

Îngrijirea florilor la început de primăvară

  • Replantați orice plante perene pe care înghețul le-a scos de sub pământ, cât de repede posibil.
  • Tăiați resturile de plante moarte pentru a curată florile.
  • Curățați pământul de crenguțe, de gunoaie și de frunze moarte.
  • Îndepărtați protecția de iarnă pe care ați avut-o pentru trandafiri.
  • Nu săpați și nu deranjați pământul de la flori prea devreme! Solul încă nu s-a încălzit complet și s-ar putea deteriora structura acestuia.

Cum verifici dacă pământul este uscat?

Ia un pumn de pământ și strânge-l. Dacă pământul se lipește, înseamnă că nu este uscat. Dacă pământul îți cade printre degete, înseamnă că acesta s-a uscat. Când solul este suficient de uscat, puteți să îl săpați și să adăugați compost sau gunoi de grajd. Astfel, veți pregăti solul pentru plantare. Ai grijă să scapi de buruieni devreme, când încă se pot smulge ușor din pământ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

73 + = 77